Het stopt niet meer voor Conner Rousseau: Parket Oost-Vlaanderen heeft besluit genomen

door: PMN
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is de voorzitter van Vooruit. Een twintiger diende vorige week donderdag klacht in tegen hem wegens zedenfeiten. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft de zaak nu van naderbij bekeken.

Het Oost-Vlaamse parket heeft beslist om een opsporingsonderzoek op te starten, meldt Het Laatste Nieuws. Er zal voorlopig geen onderzoeksrechters worden aangesteld, maar zowel de twintiger als Rousseau zullen verhoord worden. Het parket heeft de leiding over dit ondezoek.

Vorige week donderdag diende de twintiger een klacht in. Hij deed dat via een brief die hij gaf aan zijn advocaat. “Mijn cliënt is tot het besef gekomen dat om ernstige zedenfeiten gaat”, klonk het toen.

De feiten zouden zich hebben voorgedaan tijdens een vriendschap die fout is gelopen. Uit het onderzoek dat nu opgestart is zal moeten blijken of Rousseau strafrechtelijke feiten gepleegd heeft.

Enkele weken geleden was er bij het parket van Antwerpen ook al een melding tegen de voorzitter van Vooruit. Een moeder maakte zich zorgen over de berichten die haar 17-jarige zoon uitwisselt met Rousseau. Ook daar is een opsporingsonderzoek opgestart. Dat loopt nog steeds.

En ook bij het parket van West-Vlaanderen kwam er eerder al een klacht binnen tegen Rousseau. Dat dossier werd onlangs geseponeerd.