Ivan De Vadder ziet het somber in voor N-VA: “In de twee gevallen zijn ze geïsoleerd”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Nog tot 17 september is er tijd om een meerderheidsregering op de been te brengen. Momenteel werkt Egbert Lachaert aan een Vivaldi-coalitie.

“Premier Wilmes hoopt dat er tegen 17 september een meerderheid is in het parlement die onze economie er weer bovenop kan helpen. Het is een primeur dat het de eerste keer is dat partijen rond de tafel zitten”, geeft politiek analist Ivan De Vadder toelichting bij Radio 1.

“Blijkbaar ging het gisteren om een infomoment. Iedereen kwam luisteren naar wat Egbert Lachaert te vertellen had, een document van zo’n 60 pagina’s. De partijen plegen nu overleg met hun partijbureau.”

“Er is twijfel over CD&V en SP.A over het akkoord. Aan Franstalige zijde is er grote liefde voor Vivaldi. Daar zit het wel snor.”

Problemen bij N-VA

“Bij N-VA zien ze natuurlijk ook die band tussen die Vivaldi-partijen en dan de hele zaak rond Jambon. In de twee gevallen staan ze geïsoleerd. Het ergert hen de manier waarop Jambon behandeld is in het parlement.”

“Hij heeft het over zichzelf geroepen door twee keer toe anders te communiceren. Het is logisch dat pers en parlement daarmee bezig zijn. Wie houdt er toezicht op politie? Dat is Jan Jambon. Wie houdt er toezicht op Justitie? Dat is Koen Geens. Zij moeten nu ondervraagd worden.”