Jambon moet kritiek slikken: "Op welke planeet heeft die de afgelopen maanden gezeten?"

door: STS
Jan jambon
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA reageert scherp op de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). "Het lijkt wel alsof de coronacrisis totaal aan de wereldvreemde bubbel van Jan Jambon voorbijgegaan is", zegt fractieleider Jos D'Haese

"Terwijl de armoede sterk stijgt, de wachtlijsten voor mensen met een beperking verder aangroeien en de echte economische crisis nog moet beginnen, stelt Jambon een 'relanceplan' voor op maat van de lobby van de grote werkgevers", zegt D'Haese.

"Volgens Jan Jambon speelt Vlaanderen in de Champions League. Maar als het coronabeleid een Champions League was, lag deze regering er al uit in de eerste voorronde. Het is mij een raadsel waar Jan Jambon 'trots' op meent te moeten zijn. Zijn regering kwam tijdens de coronacrisis overal te laat. Het zorgpersoneel moest weken wachten op beschermingsmateriaal, de rusthuizen werden veel te laat getest en er zijn nog altijd geen mobiele teams. Er zijn drieduizend doden gevallen in onze woonzorgcentra en daar draagt deze regering een grote verantwoordelijkheid voor. Op welke planeet heeft Jambon de afgelopen maanden eigenlijk gezeten?"

Huizenprijzen

"De speech van Jambon duurde meer dan een half uur, maar er werd met geen woord gerept over het aanpakken van de stijgende armoedecijfers of de exploderende huizenprijzen. Waar blijft het relanceplan voor mensen in structurele armoede? Waar blijft de ambitie om de wachtlijsten voor sociale woningen en personen met een beperking weg te werken? Met dit beleid zullen die mensen in de kou blijven staan".