“Jammer dat bij Franstaligen schrik bestaat om met extreemrechts in debat te gaan”

door: WVDS
Maurits Vande Reyde
Afbeelding bron: Photonews

In Wallonië heerste verontwaardiging en ongenoegen omdat MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op Terzake in debat ging met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) vindt dit jammer en het cordon médiatique  is volgens hem ook niet houdbaar.

“Dit toont aan dat we niet enkel op mediavlak, maar ook op vele andere vlakken, in twee verschillende landen leven met Wallonië”, zegt Maurits Vande Reyde bij Redactie24.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat er vanuit de politiek en vanuit de Franstalige media wordt gezegd dat je niet in debat mag gaan met extreemrechts, terwijl dat voor extreemlinks geen enkel probleem is.”

“Ik ga nooit besturen met Vlaams Belang zoals die partij vandaag is en ook niet met PVDA die even erg is, maar ik vind wel dat je ermee in debat moet blijven gaan. Zo kan je net aantonen dat dingen die zij zeggen vaak niet kloppen en zeker niet de oplossingen zijn waar we nood aan hebben.”

“Ik vind het zeer jammer dat er vanuit Franstalige hoek blijkbaar een soort van schrik bestaat om zelfs maar in debat te gaan. Ik denk dat je dat niet kan volhouden in een tijd waar je sociale media hebt om de discussies te voeren.”

Bekijk het gesprek met Maurits Vande Reyde in onderstaande video.