"Gevaarlijke" politica ligt onder vuur: "Als het aan haar ligt, wordt morgen de sharia getolereerd"

door: STS
Maurits Vande Reyde
Afbeelding bron: Photonews

In Brussel blijft onverdoofd slachten toegelaten. 43 parlementsleden stemden voor onverdoofd slachten, 38 stemden tegen.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau greep meteen in. Hij besloot om Fouad Ahidar, de fractieleider van zijn partij in het Brussels parlement, uit het partijbureau te zetten nadat die tegen het verbod stemde.

Brussels Parlementslid Hilde Sabbe stemde eveneens tegen het verbod op onverdoofd slachten. Maar zij zetelt als onafhankelijke voor Vooruit.

"Ik moet opletten wat ik zeg, want Conner Rousseau kijkt altijd mee. Zelf vind ik het een overwinning, een bevestiging van de eigenheid van Brussel, en een goede zaak", vertelde ze aan Bruzz.

"Het is geen cliëntelisme, het is rekening houden met je kiezers en weten wat belangrijk is voor hen."

"Wij hebben natuurlijk een andere bevolking. Wij waren gevoelig voor de argumenten van een aantal van onze moslimkiezers, dat steken wij niet weg", zei Sabbe nog in 'Terzake'.

Maurits Vande Reyde

"Zo'n figuur als Hilde Sabbe in het parlement is toch gewoon een gevaar voor de samenleving", reageert Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) op Twitter.

"'Wij zijn gevoelig voor een deel van de moslimkiezers'. Ligt het aan deze mensen, wordt morgen de sharia getolereerd. Wereldvreemd", besluit hij.

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24