Jan Jambon reageert op aantijgingen: "Herinner mij niets"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt zich niet te herinneren dat zijn kabinet het dossier rond de dood van de Slovaak Jozef Chovanec behandeld heeft. Hij zegt bij het zien van de beelden niet de link gelegd te hebben met een eerder verslag.

Jambon ontkende onlangs in alle toonaarden op de hoogte geweest te zijn van wat er zich afspeelde in de politiecel in Charleroi, maar minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) sprak dat vandaag tegen in de Kamercommissie.

Jambon zegt nu dat zijn kabinet een politieverslag ontving, maar dat daaruit niet viel op te maken wat er op de camerabeelden te zien was. "Uit het verslag kon op geen enkele manier een problematisch optreden van de politie afgeleid worden", zegt Jambon.

"Ik blijf erbij dat ik mij van het drama dat vorige week door camerabeelden onder de aandacht kwam, niks herinner. Vandaag is evenwel gebleken dat het dossier destijds door mijn kabinet is behandeld, maar de ware proporties van het voorval zijn mij, noch mijn kabinet, onder de aandacht gebracht", aldus Jambon, die eerder al verklaarde tekst en uitleg te willen geven in de Kamercommissie indien hem dat gevraagd zou worden.