Jan Jambon waarschuwt: "Uiteindelijk zal de belastingbetaler dat allemaal moeten betalen"

door: MRO
Vlaams Minister-president Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse regering is al ver gegaan in het ondersteunen van bedrijven in moeilijkheden. Er moet een evenwicht gevonden worden want de belastingbetaler zal dat uiteindelijk moeten betalen, stelt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).

"Ik zou graag aan iedereen zeggen dat ze mogen indienen welk verlies men gemaakt heeft en we vegen dat allemaal proper", aldus Jan Jambon in De Zevende Dag.

Maar dat kan niet want dat komt uiteindelijk op het bord van de belastingbetaler. "We gaan geen belastingen verhogen, maar dit zal in de schuldgraad komen en uiteindelijk zal de belastingbetaler dat allemaal moeten betalen."

De Vlaamse regering heeft al veel geld uitgetrokken voor steunmaatregelen, maar kan niet maximaal op elke vraag ingaan. "We moeten daar evenwichten nastreven. We hebben nu al meer dan een half miljard toegestoken aan de horeca. We hebben al meer dan 2 miljard steunmaatregelen gegeven vanuit Vlaanderen."

"Onze job is de evenwichten bewaren. We willen bedrijven die gezond waren voor de pandemie door de pandemie slepen. Maar we moeten dat tegelijkertijd doen met respect voor de belastingbetaler."

Tags Jan Jambon