Kristof Calvo zet de puntjes op de i: “Bijverdienen? Heeft nooit mijn politiek handelen bepaald”

door: BVDO
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo kreeg op sociale media heel wat kritiek nadat hij donderdag vertelde dat hij voor het Wetenschappelijke Bureau van GroenLinks, de denktank van de Nederlandse groenen gaat werken.

Kristof Calvo (Groen) maakte dat bekend via zijn Facebookpagina. Daar kwam heel wat kritiek op, vooral omdat hij zijn post als volksvertegenwoordiger blijft houden. Veel reacties verweten hem om het loon op te strijken, zonder er iets voor te doen.

Die beweringen weerlegt hij nu in een uitvoerige uitleg op Twitter. Daarin zet hij de puntjes op de i naar eigen zeggen. “Bijverdienen? Geld heeft nog nooit mijn politiek handelen bepaald”, schrijft Calvo. “Voor het werk in Nederland zal ik enkel een vergoeding ontvangen die mij in staat zal stellen om onkosten van vervoer, verblijf of inhoudelijke projecten te dekken.”

Doordat hij stopt als fractieleider zal zijn vergoeding in de Kamer fors verlagen. “Het gaat dus echt niet over de centen. Ik besef trouwens heel goed dat dit een bevoorrechte situatie is: je geen zorgen hoeven te maken over je financiële situatie en daardoor eigen inhoudelijke keuzes kunnen maken.”