Kritiek na Overlegcomité: "Vreemd besluit, zal voor chaos en onduidelijkheid zorgen"

door: STS
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité van 11 mei baarde een zomerplan, met stapsgewijze versoepelingen. "Een mijlpaal", stelt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). "Toch stellen we weer enkele vreemde besluiten vast."

"Het stemt ons optimistisch en hoopvol dat er opnieuw perspectief is voor sectoren die al zo lang gesloten zijn en dat de eventsector eindelijk weer concreet events kan gaan plannen."

"Dat je vanaf begin juli vrij kan shoppen met een onbeperkt aantal personen is belangrijk naar aanloop van een cruciale soldenperiode in de zomer."

"Toch doen enkele beslissingen opnieuw de wenkbrauwen fronsen. Het is opmerkelijk dat voor 9 juni gekozen werd en niet 5 juni, een zaterdag."

Dat de horeca binnen tot 22.00 uur zal mogen openblijven en de terrassen (dan) tot 23.30 uur vindt het NSZ maar raar. "Het is heel vreemd dat de binnenruimte om 22.00 uur moet sluiten. "Waarom is hier een onderscheid gemaakt? Dit is toch niet logisch?"

"Dit zal voor heel wat chaos en onduidelijkheid zorgen. De horeca-uitbater dreigt weer het slachtoffer te worden en zal wellicht weer meer als politie moeten optreden, maar dat is in geen geval hun taak."