Lachaert en De Croo in het oog van de storm: "Lachen met de mensen"

door: MRO
Egbert Lachaert en Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en Alexander De Croo staan even in het oog van de storm en dat heeft alles te maken met beelden van de nieuwjaarsreceptie van hun partij. 

Egbert Lachaert is zelfs trending op Twitter. Er komt heel veel kritiek nadat beelden circuleren van de nieuwjaarsreceptie van Open Vld, onder meer een beeld dat gedeeld werd door Eline De Munck, host van het evenement, waarop De Croo en Lachaert poseren met een duim in de lucht.

Heel wat mensen begrijpen niet dat zij één contact in huis mogen laten terwijl op het nieuwjaarsfeestje van de partij heel wat mensen aanwezig waren, inclusief orkest, zonder mondmasker.

Voorzitter Lachaert reageert op enkele tweets met kritiek. "Volledig conform de regels. Audio visuele productie zoals je ze elke dag ziet op tv. Alle partijen, veel bedrijven, doen zoiets. Vreemd dat enkel ons digitaal event geviseerd wordt."

"Begrijp dat je het beeld ongelukkig vindt, Joel, maar in realiteit was het wel de digitale nieuwjaarsreceptie, zonder publiek, met een studiogesprek zoals je er elke dag op elke zender op elk uur ziet. Een professionele activiteit is geen vrijetijdsbesteding."