Maggie De Block over ingrijpende coronamaatregel: "Dat zal zeker nodig zijn"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld steunt het voorstel van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) om het gebruik van het Covid Safe Ticket in Vlaanderen uit te breiden, naar de horeca bijvoorbeeld.

Vroeger verzetten de liberalen zich tegen deze coronapas, uit vrees dat er een 'pasjesmaatschappij' zou ontstaan. Maar de stijgende besmettingscijfers veranderen de zaak.

"Zeker, een coronapas zal wel nodig zijn. We hebben een houding bepaald op een moment dat er een lage infectiegraad was, dat er een lager reproductiegetal was, op een moment dat de curve redelijk stabiel plat was", zei Maggie De Block in 'Villa Politica'.

"Maar nu zitten we weer in een exponentiële groei. De discussie zal opnieuw moeten gevoerd worden: wat hebben wij ervoor over om onze vrijheid zoveel mogelijk te kunnen bewaren?"

"Als dat de coronapas is, zoals ze dat in Brussel gedaan hebben, dan zal dat opnieuw op tafel komen te liggen", aldus De Block.

CD&V en N-VA

Naast Open Vld toont ook coalitiepartner CD&V zich voorstander van de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen (lees hier meer daarover). N-VA zou er echter niet op zitten te wachten.

Download nu de gratis app van Redactie24