“Men moet opnieuw naar de kiezer in plaats van het dag na dag te laten verrotten”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

We zijn intussen meer dan 15 maanden na de verkiezingen en talloze pogingen later hebben we nog steeds geen nieuwe regering. Peter Mertens, voorzitter van PVDA, vindt dat het dringend tijd is om de politieke spelletjes te stoppen en opnieuw de mening aan de kiezer te vragen.

 

“Wij zitten niet in de coulissen van de macht. Ik zou dan ook écht niet weten of we afstevenen op nieuwe verkiezingen. Zelf vind ik dat het al langer tijd is om naar verkiezingen te gaan. Mensen hebben recht op duidelijkheid en er is nood aan maatregelen om armoede te bestrijden, om ongelijkheid aan te pakken, om slapend kapitaal te activeren.”

“Als ze er niet uitgeraken, dan moeten ze naar de kiezer in plaats van het dag na dag te laten verrotten. Dat vind ik een heel slechte strategie. Geef mensen die zich afkeren van de politiek maar eens ongelijk", stelt Peter Mertens bij Redactie24.

“We hebben een aardbeving gehad die niemand had zien aankomen rond een virus met een grote impact. Medisch personeel, winkelpersoneel, enzoverder bleven verder werken in moeilijke omstandigheden en ondertussen bleef de politiek verder ruziemaken. Dat beeld is ongenadig, dat heeft iedereen gehoord en gezien.”

Scène uit Asterix

“Ik heb een slecht gevoel op dit moment. Iedereen is ruzie aan het maken met iedereen. Eigenlijk is dat een kopie van wat de politiek al een jaar doet. Het is bijna een scène uit Asterix. Daar begint  een ruzie steevast met één rotte vis die door de lucht vliegt  en op het beeld nadien zit heel het dorp met vis op elkaar te slaan.”