Minister Peeters doet opvallende onthulling over trajectcontroles: "Ik schaam me"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) moet bekennen dat er een probleem is met de trajectcontroles op onze wegen. 

Een bijzonder groot deel daarvan blijkt namelijk niet te werken. "In Vlaanderen werden er tot op vandaag bestellingen geplaatst voor de realisatie van maar liefst 302 trajectcontroles. Hiervan zijn er vandaag slechts 78 in dienst. En ja, ik schaam me om dit te moeten toegeven", zegt minister Peeters.

Het probleem schuilt bij de beslissing om één centrale federale databank voor politionele doeleinden te ontwikkelen, het zogenaamde AMS. De realisatie daarvan was aanvankelijk voorzien voor mei 2018, maar bijkomende problemen zorgden ervoor dat het systeem nog steeds niet operationeel is.

Snelheidscontrole

"Trajectcontroles worden ervaren als de meest eerlijke manier om de snelheid te controleren. Ik toonde me al bereid om hier volop op in te zetten, maar dan moet ook iedereen meewillen of kunnen volgen", aldus Peeters, die zegt te zullen blijven ijveren voor een snelle oplossing. "We kunnen geen mensenlevens redden met besluiteloosheid of bureaucratie."