Na vlammende ruzie tussen Zuhal Demir en Vlaams Belanger: Expert trekt conclusies voor 2024

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Indien de jongste peilingen bij de verkiezingen in 2024 waarheid worden, zullen Vlaams Belang en N-VA de twee grootste partijen worden. Maar of die twee samen kunnen werken betwijfelt politiek analist Rik Van Cauwelaert.

Enkele dagen geleden kwam het in het Vlaams Parlement nog tot een clash tussen minister Zuhal Demir van N-VA en oppositielid Stefaan Sintobin van Vlaams Belang.

Toen Demir het had over haar verleden en vertelde over haar vader, die in Turkije geboren is en volgens haar er nu trots op is hoe proper het water daar is, zei Sintobin haar vlakaf dat ze niet telkens haar afkomst en haar levensverhaal hoefde te vertellen.

Demir reageerde meermaals met "dat piekt, hè" en kneep op een gegeven moment ook haar neus dicht. Sintobin noemde die reactie dan weer "onnozel".

"Dat is de typische clash tussen de traditionele Vlaamse beweging en de extremen", reageerde Rik Van Cauwelaert in 'Terzake' op het akkefietje.

"Die haten elkaar. En dat is altijd zo geweest. Dat is zoals de communisten en de socialisten, die kunnen ook niet met elkaar door één deur en die zullen dat ook nooit kunnen."

"Dit is een beetje hetzelfde. Als er iemand aan denkt om N-VA en Vlaams Belang samen te brengen... Dat wordt een zeer hachelijke zaak", besloot Van Cauwelaert.