Nicole de Moor plant nieuw asielcentrum voor 700 personen: "Buurtbewoners worden geïnformeerd"

door: STS
Nicole de Moor
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) heeft aangekondigd dat ze een nieuw tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers wil oprichten.

"We hebben nog altijd een tekort aan opvangplaatsen en blijven werken aan bijkomende plaatsen. In Kampenhout openen we een tijdelijk centrum. We doen dat in overleg met burgemeester Leaerts en ik dank hem voor de constructieve samenwerking", laat de Moor weten.

"Het Europese asielagentschap EUAA stelt 600 containers ter beschikking. Die kunnen plaats bieden aan 700 personen. Naast slaapcontainers zijn er ook containers voor faciliteiten als eetruimtes, keukens, sanitair, etcetera."

"Een aantal technische kwesties, zoals bijvoorbeeld watervoorziening, en een aantal juridische issues, zoals stedenbouwkundige voorschriften, worden nog uitgeklaard vooraleer de plaatsing van de containers kan beginnen. Ook wordt overleg gepland met ANB en Natuurpunt in functie van de natuurwaarde van de site."

"Kampenhout is een solidaire gemeenten en we leveren onze medewerking voor het nieuwe centrum", zegt burgemeester Kris Leaerts.

"We zullen de buurtbewoners de komende dagen verder informeren. De afspraak is dat na de sluiting van het tijdelijke opvangcentrum de herbestemming tot natuurgebied wordt doorgezet."