Omstreden voorstel van Conner Rousseau met Vooruit lokt veel kritiek uit

door: BVDO
Conner Rousseau,nieuwjaarsreceptie
Afbeelding bron: sp.a

Sp.a bestaat niet meer. Sinds zondag heet de partij van voorzitter Conner Rousseau Vooruit. Zijn voorstellen botsten zondag al meteen met heel wat Belgen.

De nieuwe naam voor de partij moet volgens Conner Rousseau van België het beste land van de wereld maken. Eén van de eerste ballonnetjes die Rousseau opliet, was een afschaffing van het kindergeld.

“Zelfs in een welvarend land als het onze moeten we vaststellen dat de kinderarmoede niet daalt”, klonk het op het kabinet van Rousseau. “Dan moet je je durven afvragen of kindergeld wel het juiste middel is. En als er mensen zijn die denken dat we dat geld beter rechtstreeks in de basisnoden van kinderen investeren - echt gratis onderwijs, gratis kinderopvang, gratis gezonde maaltijden op school - dan willen wij met die mensen daarover het gesprek aangaan.”

Dat voorstel zorgde zondag al heel snel voor het nodige commentaar.

“Minder kindergeld, meer kinderopvang, ik vind het een behoorlijk verfrissende en activerende piste van Vooruit”, schrijft Stijn Baert op Twitter.

Als Conner Rousseau van Vooruit minder in kindergeld en meer in kinderopvang wil investeren, dan zal de kinderarmoede helaas toenemen. Kinderopvang wordt immers vooral gebruikt door midden- en hogere inkomens, terwijl kinderbijslag zeer effectief is om arme kinderen te helpen”, klinkt het bij Wim Van Lancker.

“Persoonlijk zou ik denken dat we in één van de rijkste landen ter wereld moeten streven naar én kindergeld dat kinderarmoede voorkomt én universeel toegankelijke, kwalitatieve kinderopvang”, laat Sacha horen.

“Sinds invoering groeipakket steeg aantal gezinnen met sociale toeslag van 175.000 naar 364.000. Daarenboven deze legislatuur 2.500 extra plaatsen in kinderopvang, met inkomenstarief. Gezinnen hebben nood aan kindergeld én kinderopvang”, laat Peter weten.