Overstromingen: Annelies Verlinden geeft stand van zaken en heeft vreselijk nieuws

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat er reeds twintig landgenoten omgekomen zijn bij de zware overstromingen. Twintig anderen zijn nog vermist.

"We hebben de bevestiging gekregen dat er voorlopig twintig dodelijke slachtoffers te betreuren vallen. Negen van hen zijn al geïdentificeerd", zei Verlinden op een persconferentie.

"Twintig personen zijn nog steeds vermist. De zoektochten worden met man en macht verder gezet om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen."

"In totaal zijn 112 gemeenten geraakt door de overstromingen. Duizenden mensen zijn geëvacueerd en nog meer mensen hebben hun bezittingen verloren - maar daarbij vooral ook herinneringen."

Solidariteit

"Achter die cijfers zit heel uiteraard heel wat leed en verdriet verscholen. Ik denk dat onze aandacht en onze gedachten daarnaar moeten uitgaan."

"Wat mij de afgelopen uren misschien nog het meest getroffen heeft, te midden van al die persoonlijke catastrofes, is de grote mate van solidariteit tussen de mensen. Dat is op dit moment goud waard."

Rekeningnummer

Verlinden kondigde ook aan dat er samen met het Rode Kruis een centraal rekeningnummer geopend is, waarop giften gestort kunnen worden die zullen gebruikt worden om concrete hulp te geven aan de getroffen personen. Dat nummer is BE70 0000 0000 2525. Je aanmelden als vrijwilliger kan via Crisisvrijwilligers.rodekruis.be.