"Pensioenhervorming doet denken aan lied van Juul Kabas: "'t zijn zotten die werken"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker is niet mals voor de pensioenhervorming van de regering-De Croo. Volgens Dedecker is het moeilijk oppositie te voeren als de partijvoorzitters uit de Vivaldi-coalitie zelf kritiek op het akkoord uiten.

"De beslissingen in het pensioendossier doen mij echter denken aan een liedje van de te vroeg van ons heengegane Juul Kabas: 't zijn zotten, die werken", reageert Dedecker in de Kamer.

"Het is moeilijk om oppositie te voeren als de meerderheid oppositie tegen zichzelf voert. Ik heb heimwee naar de tijden waarin de regeringspartijen een akkoord verdedigden en de oppositie ertegen was."

"Zes van de zeven partijvoorzitters zijn tegen het eigen akkoord. Volgens Conner Rousseau, de grote roerganger van Vooruit, is het pensioendossier zelfs, in zijn eigen woorden, 'verkloot'."

"Nu heeft men uitgevonden dat men 20 jaar effectief moet werken, maar  16 jaar is ook goed, in jaren van 250 dagen. Dat is al een verbetering. Ik vind het al een verbetering. Vroeger kon iemand zonder problemen immers een volledig jaar werkloosheidsuitkering trekken."