Peter De Roover vreest het ergste: "Belastingtsunami van 6,4 miljard euro gaat de Vlamingen overspoelen"

door: STS
Peter De Roover
Afbeelding bron: Photonews

Peter De Roover, fractieleider van N-VA in de Kamer, vreest dat er een enorme golf aan belastingen zit aan te komen.

"Vier tot acht miljard euro extra inkomsten zoekt paars-groen, zo zeggen de experten. We hebben het geplande terugschroeven van de tekorten. We hebben het nieuwe beleid. Over hoe dat betaald moet worden, vinden we in het regeerakkoord het meest hallucinante zinnetje: 'Er worden geen nieuwe belastingen ingevoerd behalve in het kader van budgettaire discussies'", zegt De Roover in een interview met N-VA-magazine LEO.

"Ze zeggen dus dat er geen belastingen zullen komen, tenzij wanneer de begroting niet rond geraakt. Dan zal het tekort worden dichtgereden met - en het staat er letterlijk - een derde besparingen, een derde belastingen en een derde diversen, wat in de praktijk ook belastingen zijn."

Egbert Lachaert

"We kijken aan tegen een belastingtsunami van 6,4 miljard euro die de werkende, sparende en ondernemende Vlaming zal overspoelen. Met dank aan Egbert Lachaert, die zijn partijprogramma ritueel heeft verbrand om de premier van dit paars-groene, anti-Vlaamse project te mogen leveren", aldus De Roover.