Poetin zal niet graag horen wat Alexander De Croo gezegd heeft

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo heeft bekendgemaakt dat België zich achter een toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO schaart.

Finland en Zweden hebben na de inval van Rusland in Oekraïne te kennen gegeven lid te willen worden. De landen zouden dan militaire bescherming genieten van de overige leden van de NAVO in het geval ze aangevallen zouden worden.

"België kijkt uit naar een spoedig toetredingsproces en naar samenwerking met Finland en Zweden als bondgenoten in de Noord-Atlantische Raad", laat premier De Croo in een verklaring verstaan.

"Als leden van de trans-Atlantische gemeenschap, zullen wij eensgezind en solidair de veiligheid verdedigen van het Euro-Atlantisch gebied en van onze volkeren, onze vrijheid en de waarden die wij delen."

Poetin

Wie niet opgezet is met de NAVO-kandidaturen van Finland en Zweden, is de Russische president Vladimir Poetin. Hij zei geen problemen te hebben met die landen, maar indien ze hun militaire structuur zouden uitbreiden, er wel gereageerd zal worden tegen die dreiging.

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24