Politicoloog analyseert regering-De Croo I: "Dit is ongezien"

door: WVDS
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De regering De Croo I valt op door zijn diversiteit. Mensen uit verschillende culturen, achtergrond, kleur en identiteit krijgen de kans om zich te bewijzen in de nieuwe regeringsploeg. "Dit is ongezien", stelt politicoloog Karen Celis (VUB) vast.

“In deze federale regering valt het niveau van gendergelijkheid op. Dat is ongezien. We hebben nog wel opvallend meer mannen dan vrouwen in het kernkabinet, maar over heel de regering genomen zitten we met een gendergelijkheid”, aldus Karen Celis in gesprek met Redactie24. 

“Je ziet ook dat vrouwen op posten terechtkomen die zeker niet licht mogen genoemd worden. We hebben onze eerste vrouwelijke minister van Defensie met  Ludivine Dedonder.”

“Als je dan ook nog kijkt naar de kleur van deze regering valt op dat er drie ministers met kleur zijn en drie uit het Brusselse. Daarnaast maakt ook Petra De Sutter, een van de bekendste transgenderpersonen, deel uit van de regering. Er is dus een ongeziene diversiteit in deze regering. 

“De Croo zelf is ook heel expliciet feministisch ingesteld. Dus de diversiteit is terug te vinden in profielen, expertise en identificatie.”