Politicoloog hard voor Vivaldi-regering: "Dit is Absurdistan"

door: Redactie
de voltallige regering De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Politicoloog Carl Devos is zeer streng voor de manier waarop politici de afgelopen week handelden in de zaak van de hongerstakende mensen zonder papieren.

Carl Devos blikt in de krant Het Laatste Nieuws terug op de politieke week. Hij noemt de strijd over de mensen zonder papieren die een hongerstaking voerden 'gênant'.

Coalitiepartners in de Vivaldi-regering Groen, Ecolo en PS namen de manier waarop staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) de zaak aanpakte immers zwaar op de korrel. PS dreigde er zelfs mee uit de regering te stappen indien er een hongerstaker zou overlijden.

Volgens Carl Devos leverde deze strijd enkel verliezers op. "Vooreerst verliest de politiek, en de geloofwaardigheid is al bijna op. Immers, welk beeld blijft hangen? Dat enkele politici, op het moment dat we nog met corona sukkelen en tienduizenden mensen in waterellende zitten, het lot van een regering verbinden aan de dood van een hongerstaker waarop ze geen vat hebben."

"Toen Magnette ontkende dat er een regeringscrisis was, werd het iedereen duidelijk: dit is Absurdistan", aldus de politicoloog.