Premier De Croo: "Dan kunnen we met gerust gemoed maatregelen versoepelen"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo en viroloog Steven Van Gucht legden uit dat in maart nog geen verregaande versoepelingen mogelijk zijn. Het risico op een derde golf is dan te groot.

"We zitten in een onzekere situatie en dan moeten we ons baseren op feiten. Feiten kunnen ons houvast geven voor een perspectief. Een perspectief gebaseerd op meningen is eigenlijk drijfzand en geeft een vals perspectief", vertelde Alexander De Croo daarover bij VTM Nieuws.

Wie had gehoopt om veel vrijheden terug te krijgen in maart blijft teleurgesteld achter. "Wetenschappers zeggen langs de ene kant dat we in de maand maart nog voorzichtig moeten zijn."

We moeten met z'n allen langer geduld oefenen en vanaf april of mei zullen meer mensen gevaccineerd zijn. Dan zullen verregaande versoepelingen wel verantwoord zijn, legt de premier uit.

"Anderzijds geven wetenschappers duidelijk aan dat de voortgang van de vaccinatie ertoe leidt dat tijdens de maand april of misschien ten laatste in mei het risico op een derde golf zeer klein wordt. Dan kunnen we met een gerust geweten een aantal maatregelen versoepelen."