Premier De Croo heeft geen fijn nieuws over de kerstperiode

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat mensen kijken jaarlijks kerstperiode, maar die zal er dit jaar helemaal anders uitzien. Premier Alexander De Croo benadrukt dat we tijdens de eindejaarsfeesten niet op grote versoepelingen moeten rekenen. "Het laatste wat we willen is een kerstmisgolf."

"Tegen Kerstmis zal het coronavirus er nog zijn en tegen dan gaan mensen niet gevaccineerd zijn. Als we logisch nadenken, heb je eigenlijk geen overheid nodig die zegt wat mag en niet mag", vertelt Alexander De Croo tijdens een uitgebreid interview in 'Vandaag' op Eén.

"De kerstperiode zal een periode zijn waarin we nog gevaarlijk zijn voor elkaar. We moeten dat durven toegeven. Het is een periode van samenzijn, maar je zou toch niet willen dat we zoiets doen en dan een gevaar zijn voor elkaar. Kerst zal absoluut niet zijn zoals het vroeger was."

"Het laatste wat we willen is wat men dan later zou noemen een kerstmisgolf. Als we onvoorzichtig zijn, dan krijg je daar drie tot vier weken later het resultaat van. Een kerstmisgolf willen we niet hebben."