Premier De Croo reageert op ongehoorzame burgemeester Jean-Marie Dedecker

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker kondigde al meermaals aan dat hij de terrassen in Middelkerke op 1 mei zal heropenen. Alexander De Croo heeft daarop gereageerd.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om de terrassen in Middelkerke al op 1 mei te openen. "We gaan zelf terrassen zetten, zoals je in een park tafels en banken zou zetten. De horeca-uitbaters lopen geen enkel risico", zei hij bij Radio 2.

Alexander De Croo heeft een reactie gegeven op de burgemeester van Middelkerke. "Ik kan niet altijd de opmerkingen volgen die vanuit Middelkerke komen. Ik zal de minister van Binnenlandse Zaken daarop laten reageren."

"Als de evolutie verdergaat zoals we die gezien hebben, en er is geen reden om te geloven dat dit niet zo zal zijn, kunnen op 8 mei de terrassen op een veilige manier open", aldus de premier tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.

"Als het op 8 mei op een veilige manier kan met de steunmaatregelen die ook van toepassing zijn, waarom zouden we risico nemen voor 7 dagen verschil als we weten dat het op 8 mei op een perfect veilige manier kan?"