Probleem bij autokeuring: "Kan toch niet bedoeling zijn dat die mensen hun wagen afgekeurd zien worden?"

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Nu meer en meer mensen problemen ondervinden bij de roettest op de autokeuring, doet Vlaams Belang een oproep aan minister Lydia Peeters.

De nieuwe deeltjestellertest zorgt ervoor dat veel bestuurders hun dieselwagen zien afgekeurd worden, soms zelfs na de reiniging van hun roetfilter of zelfs na plaatsing van een nieuwe roetfilter.

"De deeltjestellertest zou een goede manier moeten zijn om overtreders te vatten die bewust zonder of met een defecte roetfilter rondrijden", zegt Vlaams Parlementslid Wim Verheyden van Vlaams Belang.

"Het kan niet de bedoeling zijn dat de automobilisten die een correct werkende roetfilter hebben hun wagen afgekeurd zien worden."

"Ik heb in het Vlaams Parlement gevraagd om de metingen tijdelijk uit te stellen, maar daar wil minister van Mobiliteit Lydia Peeters voorlopig helaas niet van weten."

"Wij vragen gewoon dat men de garagesector de kans geeft om zich in orde te stellen en die metingen in afwachting uit te stellen. Nu blijven echter heel veel mensen nodeloos in de kou staan."