Samy Mahdi spreekt scherpe taal: "Heb mensen zonder papieren dat duidelijk gemaakt"

door: PMN
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

In de Brusselse Begijnhofkerk hebben sinds maandag weer mensen zonder postgevat. Het gaat in totaal om zo’n 140 mensen.

 

Ze bezetten de Begijnhofkerk uit onvrede met de afwikkeling van hun dossier. De mensen zonder papieren verwijten Staatssecretaris voor asiel en migratie Samy Madhi dat hij zijn woord niet gehouden heeft.

“Sommigen vinden, volgens hun interpretatie, dat de regularisatie wat streng zal zijn”, reageert Madhi bij Radio 1. “Dat blijft uiteindelijk wel een uitzonderingsprocedure.”

“Er zijn heel veel migratieregels en als je die allemaal niet respecteert krijg je het bevel om het grondgebied te verlaten. In uitzonderlijke gevallen kan je dan zeggen dat je omwille van de kwetsbaarheid van die persoon die gaan regulariseren.”

“Er zijn daar mensen die daar in aanmerking voor komen en die al langer op ons grondgebied verblijven. Maar betekent dat we die mensen dan gaat regulariseren? Nee, je moet ieder dossier individueel bekijken.”

“Er zijn organisaties die criteria willen dat wie zolang in België verblijft, automatisch geregulariseerd zal worden. Dan voer je een nieuw migratiekanaal en dat is niet mijn beleid.”

“Ik heb de hongerstakers duidelijk gemaakt dat er geen collectieve regularisaties komen. Ik heb hen ook gezegd dat ik voor hen geen uitzondering zal maken want dan zitten morgen de kerken vol met hongerstakers.”

“De conclusie is dat men weet dat het via Samy Mahdi niet zal lukken. Ze proberen nu druk te zetten op de regering.”