Slachtoffer aanranding neemt Van Quickenborne onder vuur: "Leg dat maar eens uit aan mijn dochter. En aan de uwe!"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw heeft een open brief geschreven naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, nadat een klacht over aanranding zonder gevolg bleef.

De vrouw werd in het station van Mechelen aangerand. Ze stapte naar de politie, maar heeft nu te horen gekregen dat haar dossier zonder gevolg wordt afgesloten.

"Ik was verontwaardigd, kwaad, verdrietig en bang", vertelde de vrouw aan RTV. "Ik ben mama van twee meisjes. De cijfers van grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld zijn torenhoog. Ik weet dat dit in de toekomst mijn dochters wellicht ook zal overkomen."

"Als we de kleine zaken door de vingers gaan zien, vind ik dat we de deuren wagenwijd openzetten voor grotere zaken."

"Ik deed op tijd aangifte, er waren duidelijke beelden, en toch kwam er niets uit de bus. Mijn dossier is van de papierstapel naar de papiermand gegaan. Er is geen tijd of mankracht voor om dat deftig te behandelen".

In de brief aan minister Van Quickenborne schrijft de vrouw onder meer: "U mag het uitleggen aan mijn dochter van zeven, die wil weten waarom de boef die zomaar aan mijn lijf zat werd gezocht via één e-mailtje. Dat die man vrij mag rondlopen en dat hij mogelijk morgen of volgende week weer hetzelfde doet. En er opnieuw mee wegkomt."

"Dat dit mogelijk is, komt door de keuze die u maakt. Ik hoor het u graag uitleggen aan mijn dochter. En aan de uwe binnen enkele jaren."