Stevig verwijt richting Bart De Wever: “Hij heeft maar één ambitie”

door: BVDO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Het zit er nog altijd bovenarms op tussen Bart De Wever (N-VA) en oud-politicus Eric Van Rompuy (CD&V).

Bart De Wever had ooit gezegd dat Van Rompuy te verzuurd was en dringend bij de apotheker langs moest om Rennies te halen tegen opborrelend maagzuur.

Met de huidige gang van zaken vraagt Van Rompuy echter af wie Rennies nodig heeft. Volgens Van Rompuy slagen de politici er maar niet in oplossingen te vinden voor het coronavirus en de klimaatopwarming.

Dat zorgt voor een gevoel van angst en onzekerheid bij de mensen, zo laat Van Rompuy op zijn Facebookpagina weten.

Bart De Wever en N-VA zijn volgens Van Rompuy al weken op oorlogspad tegen de regering. “Hij heeft één ambitie: de Vivaldi-partijen te vernietigen”, schrijft Van Rompuy over de voorzitter van N-VA.

De partij van Van Rompuy heeft het dan ook moeilijk. “CD&V zit in een spreidstand tussen Vivaldi en de Vlaamse Regering waar Jambon, Demir en Weyts de plak zwaaien. Zoals steeds wil CD&V loyaal zijn en durft ze de confrontatie met N-VA niet aan.”

“Terecht stelt Joachim Coens dat de partijpolitieke spelletjes moeten ophouden zowel in Vivaldi als in de Vlaamse regering. Maar die polarisatie, waar BDW op aanstuurt, maakt het voor CD&V steeds moeilijker om haar voetdruk op de Federale en Vlaamse Regering te zetten.”

Altijd mee? Download gratis de app van Redactie24