Sven Mary vreest dat er meer aan de hand is: “Worden met fluwelen handschoenen behandeld”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Sven Mary is de advocaat van de nabestaanden van Sanda Dia. De jongen overleefde een studentendoop bij studentenvereniging ‘Reuzegom’ niet.

 

Afgelopen week zou de rechtbank een beslissing moeten nemen over 18 Reuzegommers. Dat gebeurde niet omdat men bijkomende onderzoeksdaden wil.

Sven Mary hoopt dat dit snel kan gebeuren. Opvallend is dat de 18 verdachten niet meteen werden aangehouden terwijl dat wel gebeurde bij de relschoppers in Blankenberge.

“De studenten beschouwen zich een deel van de elite. Ze waren trots op hun etiket tewijl ik dat zum kotsen vind. Na Blankenberge stonden ministers Pieter De Crem en Zuhal Demir om stoere verklaringen te doen over nultolerantie en een ultraharde aanpak van allochtone jongeren. Hebt u hen gehoord over de affaire Reuzegom? Ik niet", bedenkt de advocaat zich in Knack.


 

Samenzwering

Sven Mary denkt dat er meer aan de hand is. “Wie is de advocaat van KU Leuven? Frank Verbruggen. Die is verbonden aan Die is verbonden aan het Instituut voor Strafrecht van de KU Leuven. Fabienne Naeckaerts, de moeder van een van de verdachten, is docent strafrecht aan de KU Leuven en magistraat in Antwerpen. En dan is er nog professor Johan Meeusen.” 

“Die doceert aan de UA Europees recht en onderhoudt nauwe contacten met zijn collega’s van de KU Leuven. Hij is ook de vader van de zoon van de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Die zoon was lid van Reuzegom, maar nam niet deel aan de doop en is voor alle duidelijkheid ook niet in verdenking gesteld. Vergeef mij dat bij mij weleens de gedachte opborrelt van een ons-kent-onsmentaliteit als ik zie hoe de verdachten tot nu toe met fluwelen handschoenen zijn behandeld.”