Zaak-Reuzegom: Sammy Mahdi neemt opvallend standpunt in

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft het opgenomen voor Acid, de YouTuber die de namen van enkele Reuzegommers bekendmaakte. YouTube verwijderde het filmpje en blokkeerde het account tijdelijk.

"Wat ik denk van die hele Reuzegom-affaire? Dat je mij eens moet uitleggen hoe het komt dat er een heksenjacht wordt georganiseerd op Acid, terwijl die eigenlijk niks anders doet dan wat de journalistiek elke dag doet", zegt Sammy Mahdi in een filmpje op TikTok.

"Meer zelfs: vaak heb je namen, foto's en bijna een horoscoop van iemand die nog niet eens schuldig bevonden is, terwijl in deze de schuld wel bewezen is."

"Wat je mij ook eens moet uitleggen, is hoe het komt dat de straffen die Acid mogelijk kan krijgen blijkbaar bijna hoger oplopen dan de werkstraffen die de Reuzegommers gekregen hebben."

"Heel wat mensen klagen nu over klassenjustitie, klagen over het feit dat voor de ene groep blijkbaar heel veel kan en voor de andere helemaal niets kan. Als je denkt dat je dat probleem oplost door Acid te straffen, dan heb je helemaal niets begrepen."