Theo Francken doet ontdekking over geëvacueerde Afghanen: "Compleet onaanvaardbaar"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) heeft ontdekt dat tijdens de evacuaties uit Afghanistan ook 70 vluchtelingen werden geëvacueerd en dat zij 20 illegale bruiden meebrachten. "Asielbedriegers worden zo dubbel beloond", stelt het Kamerlid.

"In augustus besliste de regering om meer dan duizend mensen te evacueren vanuit Afghanistan omwille van de oprukkende strijdkrachten van de Taliban", stelt Theo Francken in een video op Twitter.

"Daar waren heel veel Belgen bij, Afghaanse Belgen, maar ook een aantal erkende vluchtelingen en subsidiaire beschermden. Mensen die helemaal niet terug mogen, zeker niet zonder het te melden. Dat hebben ze niet gedaan. Ik heb daar grote problemen mee."

"Wat blijkt nu? Twintig van hen hebben ook nog eens een bruid meegenomen, een partner, die geen verblijfsrecht heeft in België. Die hebben die gezinsherenigingsprocedure die zeer streng is op die manier omzeild."

"Ze zijn niet alleen binnengekomen terwijl ze nooit daar hadden mogen zijn, via het Belgisch leger. Ze hebben ook nog eens hun bruid of bruidegom kunnen meenemen. Compleet onaanvaardbaar."