Theo Francken kwaad op Sammy Mahdi: "Dat is pas echt vals"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) heeft gereageerd op de beschuldiging aan zijn adres dat hij de waarheid zou verdraaien. Dat had Sammy Mahdi (CD&V) gezegd.

Het begon allemaal met Francken die op Twitter zijn beklag maakte over een vraag die hij had ingediend, maar waar hij een week later nog geen antwoord op gekregen had. "Uw vraag was te laat ingediend en regels gelden voor iedereen. Stop met de waarheid te verdraaien", zei Mahdi daarop.

Francken vindt dat het Mahdi is die liegt: "Pardon?! Die vraag was helemaal niet te laat ingediend. Ik heb ze maandag ingediend, voor 11.00 uur. De regering besliste om die vanuit Eva De Bleeker intern door te spelen aan u. Dat is een interne regeringszaak. Ik moet die dus niet opnieuw indienen want dat wordt dan doorgestuurd. Wat een leugen."

"De diensten hebben me na 11.00 uur op de hoogte gebracht van uw indiening. Dat weet u, dat heb ik u in de commissie ook gezegd. U doet maar", reageerde Mahdi.

Excuses

Voor Francken was de discussie echter nog niet beëindigd. Hij vindt dat er excuses aangeboden mogen worden. "Kersvers regeringslid Mahdi beticht me volledig onterecht van leugens. De vraag was perfect tijdig ingediend. Mogelijk was ze te laat doorgestuurd vanuit de Kamer/binnen de regering, maar mij daarvoor beschuldigen van leugens en te late indiening is pas echt vals. 'Respect' ging het worden, dit is wat je krijgt. Excuses zijn op zijn plaats."