Theo Francken lucht zijn hart: "Ik moet jullie wat vertellen, iets dat al meer dan drie jaar aansleept"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken, de burgemeester van Lubbeek, heeft in blog geschreven over een zaak die hem drie jaar lang boven het hoofd hing.

Het ging om een klacht die een inwoner uit zijn gemeente tegen hem had ingediend. Het betrof een klacht over valsheid in geschrifte. Nu is de zaak behandeld en is Francken vrijgesproken.

"Ik moet jullie iets vertellen. Iets dat al meer dan drie jaar aansleept. Een rechtszaak, over valsheid in geschrifte, een zwaar misdrijf", schrijft Francken (N-VA).

"Ik zou gefoefeld hebben met de akteneming van onze activeringsheffing op onbebouwde percelen, een gemeentelijke retributie die al jaren voor mijn burgemeesterschap bestond, maar die ons N-VA/cd&v-bestuur besloot te verhogen, om speculatie tegen te gaan en die vele braakliggende bouwgronden in Lubbeek eindelijk op de markt te krijgen."

"Uiteraard had ik helemaal niet gefoefeld, laat staan dat ik er ook maar enig persoonlijk belang bij zou hebben."

Gerechtelijk onderzoek

Door de procedure die de burger koos, moest er een gerechtelijk onderzoek komen. De hele procedure nam drie jaar in beslag.

"Het goede nieuws is dat ik over de volledige lijn ben vrijgesproken en dat is maar logisch ook. Deze loze beschuldiging was en is gewoon te schandalig voor woorden."

Verkiezingen

Francken zegt te vermoeden dat de burger in kwestie hem politiek wilde treffen, omdat er in 2019 verkiezingen waren.