Theo Francken (N-VA) reageert op uitgestoken hand van Vlaams Belang

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

N-VA zit samen met Vlaams Belang in de oppositie. Kopstukken van de extreemrechtse partij riepen eerder al op om samen te werken, maar Theo Francken (N-VA) laat duidelijk verstaan dat er dan toch het één en ander zal moeten veranderen bij Vlaams Belang.

“Het is vaak de hand uitreiken boven tafel en onder tafel een dikke stamp geven”, vertelde Theo Francken bij Redactie24. Hij verwijst naar een boekje dat Vlaams Belang schreef onder de titel ‘Francken faalt’. 

“Heb je al ooit geweten dat er een campagne zo op de man werd gespeeld als de campagne van 2019 van Vlaams Belang? De titel van het boekje zegt al genoeg. Constante persoonlijke aanvallen op mij en op onze partij, het is wel gemakkelijk om te zeggen ‘We moeten samenwerken’, maar ondertussen een blauw oog slaan.”

“Ik hoor het elke dag dat we moeten samenwerken, maar het Vlaams Belang moet ook wel eens nadenken over hun strategie. Als zij constant op ons blijven bashen van ‘s morgens tot ‘s avonds dan heb ik niet veel zin om samen te werken.”

Leugens 

“Samenwerken lukt niet als je constant onder de gordel zit te kloppen. Als Dries Van Langenhove zegt dat ik ‘collaboreer met volksvijanden en mijn straf niet zal ontlopen’ of stelt dat ik  die jongeren die rellen veroorzaakten in Blankenberge heb binnengelaten, dan is dat niet enkel manifest onjuist want dat is de tweede of derde generatie, maar ook gewoon ranzige praat. Als je wil samenwerken, moet je zulke bedreigingen en leugens al zeker niet verkondigen.”