Theo Francken ontevreden over beleid rond radicale moslims: "Dringend dikke tand bijsteken"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA'er Theo Francken vindt dat België een tandje moet bijsteken in de strijd tegen geradicaliseerde moslims die er extreme ideeën op nahouden.

Francken merkt op dat het Franse parlement in de nasleep van de onthoofding van de Franse leerkracht Samuel Paty nu een wet heeft goedgekeurd over 'het respect voor de principes van de Republiek'.

"De wet bevestigt de absolute neutraliteit van de Franse Republiek, met een verbod op het dragen van religieuze kentekens in de administratie, maar ook in openbare zwembaden of publiek transport. Er komen ook strenge regels tegen polygamie en gedwongen huwelijken, een wettelijk verbod op (medische attesten van) maagdenvliesherstellingen en een verbod op buitenlandse erfenisregelingen die vrouwen achterstellen. Er is ook een heel luik gericht op de aanpak van de radicale islam en al haar culturele vertakkingen", meldt Francken op de N-VA-website.

Paars-groen

Hij vindt dat België achterop loopt. "Bij ons wordt er door de nieuwe regering stoer getoeterd over het uitzetten van radicale moslims, maar blijken er na parlementair gepeuter onder hun toezicht wel al tientallen vrijgelaten, maar nog geen énkele uitgezet te zijn."

"Bij ons mogen we al blij zijn met een stoere communicatie over het uitzetten van een haatpredikende imam die opnieuw na wat parlementair doorvragen gewoon een Bevel om het Grondgebied te Verlaten ontvangen blijkt te hebben en dat na het verstrijken van zijn regulier visum."

"Wij moeten dringend een dikke tand bijsteken of we worden nog meer het putje van het Europese bad. Alleen al hierom heb ik me steeds tegen een linkse, paars-groene regering verzet. Het is de complete negatie van het signaal van de Vlaamse kiezer. We moeten niet terug lakser worden, we moeten veel strenger zijn. Ik zal de komende weken verschillende wetsvoorstellen neerleggen", aldus Francken.