Tom Van Grieken is er niet goed van: "Gewoon verschrikkelijk, dit had veel erger kunnen aflopen"

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is geschokt door wat de Nederlandse politicus Thierry Baudet overkomen is. Die werd maandagavond in een café in Groningen fysiek aangevallen.

Baudet, de leider van de partij Forum voor Democratie, poseerde voor enkele selfies toen er een minderjarige jongen opdook die hem met een bierflesje meermaals op het hoofd sloeg.

Baudet werd door de beveiliging in veiligheid gebracht. Hij moest naar het ziekenhuis voor verzorging, maar kon daarna naar huis.

"Gewoon verschrikkelijk. Dit had veel erger kunnen aflopen", reageerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken via X op het incident.

"Onbegrijpelijk hoe weinig bescherming politici krijgen. Zeker in Nederland, met een geschiedenis van links geweld tegen rechtse politici."

De politie heeft de minderjarige jongen aangehouden. "Hij wordt verhoord. Hoe oud de verdachte is, zegt de politie niet. Ook doet de woordvoerster nog geen mededelingen over een mogelijk motief, wat er precies is gebeurd en of de verdachte alleen handelde", schrijft De Telegraaf.