Vandaag Overlegcomité, deze versoepeling ligt op tafel: "Zal ons goed doen"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdagnamiddag komt het Overlegcomité opnieuw samen om te bekijken of de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld kunnen worden.

Het was de bedoeling om vorige al enkele kleine versoepelingen door te voeren, maar een piek in het aantal ziekenhuisopnames deed de regeringsleiders beslissen om een week te wachten.

Zodus zal het Overlegcomité zich vandaag opnieuw buigen over mogelijke versoepelingen, zoals een grotere buitenbubbel (acht of tien personen in plaats van vier nu). Dat zou volgens de experten geen al te grote risico's inhouden, zolang de afstand van anderhalve meter gerespecteerd wordt.

Alexander De Croo

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) liet op Instagram alvast weten aan een "buitenplan" te werken. "Iedereen snakt naar perspectief. Daarom werken we aan een buitenplan dat veilig en verantwoord is. Een kans om elkaar buiten, op veilige afstand, te ontmoeten. Dat betekent niet alleen vrijheid, maar ook verbondenheid. Zo belangrijk om deze laatste moeilijke maanden door te komen. En niet vergeten: buitenkomen betekent ook bewegen. Ook dat is goed voor onze mentale fitheid."