Vlaams Belang steunt GAIA: "Laatste wat we willen is massaal katten euthanaseren"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Vlaams Belang schaart zich achter dierenrechtenorganisatie GAIA. Die vraagt om het btw-tarief voor de sterilisatie van katten te verlagen van 21% naar 6%.

"Dat katten meer worden gesteriliseerd, is goed voor mens en dier", reageert Kamerlid Wouter Vermeersch van Vlaams Belang. "Katten die vruchtbaar blijven, kunnen immers in één keer al snel vier kittens werpen, waarna ook die katten zich voortplanten, met de huidige overpopulatie als gevolg."

"Deze kittens worden vaak gedumpt in het wild, of in de overbelaste asielen. En de oplossing voor deze problematiek zitten we aan het hoogste btw-tarief te belasten? Het is toch gezond verstand dat we activiteiten die batig zijn voor de samenleving fiscaal begunstigen? Dat betaalt zichzelf."

Euthanasie

Vlaams Parlementslid Els Sterckx voegt daaraan toe: "Het laatste wat we willen, is dat we massaal katten moeten euthanaseren. Bovendien gaat deze overpopulatie van gedomesticeerde katten - die al dan niet wild rondlopen - een ware plaag vormen voor onze vogelpopulatie."