Kim Van Oncen op het nippertje aan ramp ontsnapt: "Ben er nog niet goed van"

door: LHX
Kim Van Oncen
Afbeelding bron: Photonews

Samen met Peter Van de Veire presenteert Kim Van Oncen 'Goeiemorgen morgen!' op Radio2. Donderdagochtend had ze iets erg dramatisch te melden.

Kim Van Oncen is momenteel bezig met de laatste werken aan haar nieuwbouwwoning in Kapellen. Eén van haar werkkrachten maakte een kleine fout die fatale gevolgen had kunnen hebben. "Ik ben er nog niet goed van", vertelt Kim aan Peter Van de Veire.

"Die persoon had een sigaretje gerookt, voor de garage", zegt ze. "Hij had het sigaretje gedoofd en dan in de vuilbak gesmeten. Die vuilbak stond tegen onze houten garage."

Klein detail: de vuilbak zat vol oud papier. "Het was beginnen smeulen. We stonden in de garage en plots zagen wij heel veel rook. We gingen naar buiten en de vlammen sloegen eruit. Ik ben als een gek water gaan halen en natte doeken. Ik ben nog nooit zo geschrokken in mijn leven."

Ze beseft goed genoeg aan welke ramp ze ontsnapt is. "Als wij niet in die garage hadden gestaan, was heel ons huis afgebrand geweest", klinkt het. "Mijn hartslag ging 300 per uur.