Linde Merckpoel doet onthulling die niemand zag aankomen

door: LHX
Linde Merckpoel
Afbeelding bron: Play4

Al vele jaren is Linde Merckpoel een vaste waarde in het medialandschap. Toch is er iets dat weinigen over haar weten...

Wanneer Linde Merckpoel te gast is in de podcast 'Sandermans zaken', heeft ze het onder meer over haar recente kappersafspraak. Die was bij Jochen Vanhoudt, de bekende BV-kapper.

Het was de eerste keer dat ze bij hem ging, en ze kwam al meteen goed volk tegen. Niemand minder dan Aisha Van Zele werd er onder handen genomen.

Lindes haar is nog niet geknipt: ze ging slechts voor een 'intakegesprek'. Tijdens dat gesprek had de kapper algauw door wat weinigen weten. "Ik heb eigenlijk krullen", fluistert Linde.

"Maar echt héél veel. Pijpenkrullen", vertelt ze er nog bij. En foto ervan heeft ze niet: al heel haar leven brusht ze haar krullen eruit.

"Alle vrouwen met krullen die nu luisteren, gaan zeggen: 'Ah ja.' En alle vrouwen met steil haar gaan zeggen: 'Allé, zo spijtig!'", weet ze. "Maar ik word onnozel van mijn krullen. Ik haat krullen zo hard, omdat ze me het gevoel geven dat ik geen controle heb over mijn eigen hoofd. En ik heb graag controle over de dingen."

Of ze ooit nog voor krullen zal gaan? "Ik denk het niet. Soms probeer ik het nog eens opnieuw en denk ik: was het nu echt zo erg als ik het mezelf voorstelde?" Het antwoord blijkt 'ja' te zijn.