Rani De Coninck lokt heel wat reacties uit met ongewoon eerlijke foto: "Lang getwijfeld dit te delen"

door: LHX
Rani De Coninck in 'De Cooke & Verhulst Show'
Afbeelding bron: Play4

Radiopresentatrice Rani De Coninck staat bekend om de positiviteit die ze uitstraalt. Voor één keer wil ze dat beeld van haar doorbreken.

"Ik heb lang getwijfeld om dit beeld te delen", schrijft Rani De Coninck op Instagram. Op de bijhorende foto is ze te zien met tranen in haar ogen.

"Sinds gisteren zit er een knoop in m'n maag", verklaart ze. De beelden van het gebombardeerde kinderziekenhuis in Oekraïne hebben haar helemaal van haar stuk gebracht. 

Wat haar zo hard raakt, is dat moeders en kinderen het doelwit waren. "Ik wist niet wat ik zag. Schaamde me. Diep. Dat ik een mens ben. En dat onze soort blijkbaar in staat is tot zulke onmenselijke gruweldaden."

Ze kon haar tranen dan ook niet bedwingen. En in plaats van achteraf weer een happy foto met de wereld te delen, koos ze ervoor om ook eens deze kant van zichzelf te laten zien. "Tranen zijn ok. We moeten er ons niet voor schamen en we mogen ze gerust delen met elkaar, want gedeelde pijn is lichter om te dragen", schrijft ze.

Het is duidelijk dat velen zich in haar boodschap herkennen. Ze krijgt massaal veel reacties op haar tekst. "Spijkers met koppen", klinkt het onder andere bij Eline De Munck.