Pijnlijk: Prins Harry lapt protocol aan zijn laars en haalt bijzonder hard uit

door: LHX
Prins Harry
Afbeelding bron: Photonews

Leden van de koninklijke familie worden verondersteld te allen tijde politiek neutraal te blijven en geen commentaar te leveren op de regering. Dat protocol lapt de Britse prins Harry aan zijn laars.

In de rechtszaak tegen de Britse tabloids heeft prins Harry een 55 pagina's tellende getuigenverklaring gegeven. Daarin neemt hij geen blad voor de mond.

Zo steekt hij niet onder stoelen of banken dat hij vindt dat de Britse pers én de Britse regering zich op een dieptepunt bevinden. "Democratie faalt als de pers de regering niet onder de loep neemt en verantwoordelijk houdt", klaagt hij. "In plaats daarvan kiest ze om ermee naar bed te gaan, zodat de status quo verzekerd wordt."

"De pers beweert publieke figuren ter verantwoording te roepen, maar weigert zichzelf ter verantwoording te roepen", klinkt het ook. "Als ze zogenaamd toezicht houden op de samenleving, wie controleert hen dan? Zelfs de regering is bang. Het is ongelofelijk zorgwekkend voor het hele Verenigd Koninkrijk", concludeert hij.