Prins Harry en Meghan Markle spreken zich uit over de oorlog in Oekraïne

door: LHX
prins Harry en Meghan Markle
Afbeelding bron: Photonews

Het afgelopen weekend waren de Britse prins Harry en Meghan Markle aanwezig op de NAACP Awards. Daar mochten ze een bijzondere prijs in ontvangst nemen.

De 'President's Award' is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeenschap. Dit jaar gaat die naar prins Harry en Meghan Markle.

Tijdens hun speech spreken de twee uitgebreid hun dank uit, maar willen ze ook de aandacht vestigen op de situatie in Oekraïne. "We willen onze steun betuigen aan het Oekraïense volk, dat onze voortdurende steun als wereldgemeenschap dringend nodig heeft", zegt Harry.

Vorige week, op de dag dat Rusland Oekraïne binnenviel, maakten ze al een duidelijk statement op de website van hun Archewell Foundation. "Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, en wij allemaal bij Archewell, steunen de bevolking van Oekraïne, verwerpen deze schending van het internationale en humanitaire recht en moedigen de wereldgemeenschap en haar leiders aan hetzelfde te doen", luidde dat.