Action waarschuwt klanten: 'Gebruik dit artikel niet en breng terug naar de winkel'

door: MRO
Action

Winkelketen Action heeft op zijn website een veiligheidswaarschuwing gepubliceerd. Action vraagt klanten die het product Byphasse keratine haarmasker voor droog haar (250 ml) kochten dit niet te gebruiken en terug te brengen naar de winkel.

Action meldt dat Byphasse heeft vastgesteld dat het keratine haarmasker voor droog haar niet aan alle veligheidseisen voldoet. Dit artikel werd verkocht tussen 15 oktober 2021 en 3 augustus 2022 en heeft artikelnummer 2569613.

"Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat het percentage van het mengsel METHYLISOTHIAZOLINONE (MIT) EN METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE (CMIT) de wettelijke limieten overschrijdt. Beide bestanddelen kunnen huidirritatie veroorzaken en een allergische huidreactie veroorzaken. Laboratoriumtesten hebben ook aangetoond dat het artikel LILIAL bevat. Sinds maart 2022 is LILIAL niet meer toegestaan, omdat het een reprotoxisch bestanddeel is", verklaart Action op zijn website.

De winkelketen vraagt klanten het product niet te gebruiken en terug te brengen naar een Action winkel. Klanten krijgen hun aankoopbedrag terugbetaald, zelfs zonder kassaticket.

byphasse
Afbeelding bron: Action
Tags action