ALDI heeft groot nieuws over hun bekendste huismerk

door: MRO
Aldi
Afbeelding bron: Shutterstock/nitpicker

ALDI deelt belangrijk nieuws over River, hun bekendste huismerk. Het frisdrankenmerk River bestaat immers 50 jaar en de supermarktketen wil graag de goede kwaliteit ervan in de kijker zetten.

River is het grootste huismerk voor frisdranken in België en met liefst 24 verschillende soorten is River goed voor 97 miljoen liter frisdrank per jaar. Aldi is dan ook trots op het huismerk dat nu 50 jaar bestaat en al enkele keren als beste uit een test kwam.

De cola's van River zijn het populairst bij de ALDI-klanten, gevolgd door de limonade en iced tea. Maar ook de sportdranken winnen aan populariteit. “Kwaliteit komt bij ALDI op de eerste plaats en we leggen de lat voor elk product zeer hoog”, zegt Natalie Duthoy, Managing Director Procurement bij ALDI België.

“Dit wordt ook bevestigd door River-frisdranken die al verschillende keren als beste uit een externe test kwamen, zoals onze River tonic, de River Orange en ook onze River Cola als beste huismerk."

Waarom drinken sommigen toch liever Coca Cola?

“De verschillen tussen A-merken en huismerken zijn kleiner dan we denken. A-merken beïnvloeden de smaakbeleving van consumenten via intensieve reclamecampagnes", legt Luk Warlop, Belgische professor Marketing aan de BI Norwegian Business School, uit. 

"We associëren de verpakking met een betere smaak, maar eigenlijk is het ervaren verschil grotendeels het gevolg van onze verbeelding. Bij blinde smaaktesten proeven consumenten vaak weinig of geen verschil meer tussen een huismerk zoals River en het A-merk."