Aldi waarschuwt klanten na ontdekking: "Raadpleeg dan uw huisarts"

door: STS
Aldi
Afbeelding bron: Photonews

Aldi waarschuwt haar klanten voor twee producten waarbij een probleem werd vastgesteld. Dit kan een gevaar vormen voor bepaalde mensen.

Het gaat enerzijds om 'Poke Bowl Courgetti caprese' met het Europese Artikel Nummer (EAN) 200 70 3002620 6. Alle houdbaarheidsdata (= lotcode) tot en met 16/07/2023 zijn betrokken.

En anderzijds gaat het om 'Pastasalade Fusilli Pesto' met EAN 270 8619 3. Alle houdbaarheidsdata (= lotcode) tot en met 22/07/2023 zijn betrokken.

"De pestodressing in deze artikelen, die verkocht werden tot en met 13 juli, bevat het allergeen cashewnoten. Dit allergeen staat niet gedeclareerd op de verpakking bij de ingrediënten", meldt Aldi.

"In samenspraak met het FAVV hebben we daarom beslist om een allergenenwaarschuwing te publiceren."

"Als u allergisch of intolerant bent voor cashewnoten, consumeer dit product dan niet en breng het terug naar het verkooppunt waar het werd aangekocht. We betalen het terug, ook als je je kassaticket niet meer hebt."

"Hebt u van dit product gegeten en vertoont u symptomen van een allergische reactie, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt."

"Consumenten die niet allergisch of intolerant zijn voor cashewnoten kunnen het product zonder risico consumeren."