Iets eten tijdens het winkelen? Dit zeggen Colruyt, Carrefour en Delhaize erover

door: STS
Supermarkt
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Hoe gaan de verschillende supermarktketens om met mensen die tijdens het winkelen al een hapje eten of een slokje drinken? Carrefour, Colruyt en Delhaize geven antwoord.

"Als mensen dat netjes laten weten aan de kassa of de geopende verpakking zelf scannen, is dat helemaal geen probleem", zei Carrefour-woordvoerder Regine Van Tomme in het nieuwe consumentenprogramma 'WinWin' op Radio2.

Ook bij supermarktketen Colruyt wordt er geen probleem van gemaakt indien je een verpakking opent en al een hapje neemt. "We zien dat wel eens gebeuren. Als alles afgerekend wordt, is dat voor ons oké", verklaarde regionale verkoopdirecteur Geert Gillis.

Bij Delhaize staat er in het winkelreglement dat er niet gegeten of gedronken mag worden tijdens het boodschappen doen. Al zal er wellicht niet streng opgetreden worden. "De kans dat je daarop wordt aangesproken is in de praktijk erg klein. We laten dat oogluikend wel toe", zei woordvoerder Roel Dekelver.

Maar opgelet: "Van een donut uit de bakkerijafdeling of een appel weten we niet of de klant de intentie heeft om die ook te betalen. Daar spreken we mensen wel op aan."

De FOD Justitie raadt evenwel af om dingen op te eten voor je langs de kassa gepasseerd bent. Lees er meer over in dit artikel.