Klant brengt roomijs bij Carrefour opnieuw binnen nadat ertoe opgeroepen werd: “Wilden het niet aanvaarden”

door: PMN
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Regelmatig kan je op onze website vernemen welke producten de supermarkten terugroepen. Dat was ook het geval met roomijs van de Carrefour.

 

Het voedselagentschap FAVV riep op om diverse soorten roomijs van het merk Haägen-Dazs, die verkocht werden van 17 mei 2022 tot en met 3 augustus 2022, terug te brengen naar de supermarkt.

"Bij een controle door producent General Mills werden sporen van 2-chloorethanol (2CE, een indicator voor het gebruik van ethyleenoxide) in een batch van Häagen-Dazs-producten teruggevonden", meldt het FAVV.

Lisette Meeus las het bericht op onze website. Ze stapte naar de Carrefour in Edegem. Ze bracht haar potje roomijs begin deze week terug, zoals ook gevraagd werd.

“Er is mij onmiddellijk meegedeeld dat zij deze potjes niet aanvaarden en dat wij de consument een ingewikkelde procedure moeten volgen die genoteerd stond op 2 A4’tjes onderaan de balie bij de inkomen”, laat Lisette weten aan onze redactie en Carrefour.

Procedure
“Niet echt zichtbaar en leesbaar voor de klanten! (wegens niet belangrijk geacht voor de consumenten!!!). Omdat ik het niet eens was met deze procedure heb ik gesproken met de heer Ruben Sleeckx (manager van de Carrefour in Edegem) met de melding dat mits ik mijn potje in zijn supermarkt gekocht had, ik ook verwacht dat hij mij of een bon ging geven of cash, zolang het maar onmiddellijk geregeld is voor ons als consumenten, zoals een normale ruiling verloopt bij vervallen of verlopen producten waar een probleem mee is."

“Er is het vermoeden dat de Hâagen-Dazs procedures, zoals callcenters bellen, info formulieren online invullen, mailen enz. het onnodig ingewikkeld maakt zodat vele klanten er de tijd niet voor hebben of nemen en het product gewoon weggooien. Hâagen-Dazs en supermarkten tevreden want zij hebben hun geld ontvangen. Consument onbelangrijk!!”

“Het is de taak van het Voedselagentschap FAVV om iedereen te waarschuwen over het bevuilde product! En het is de plicht van Hâagen-Dazs en de supermarkten om er voor te zorgen dat dit op correcte wijze gebeurt met respect voor de eindconsument.”

“Ik reken er dan ook op als één van de vele consumenten dat zowel de fabrikanten als de supermarkten hiervoor de nodige stappen gaan nemen om dit in de toekomst klantvriendelijker te laten verlopen, dit lijkt me geen onterecht vraag.”

"Betreuren het ten zeerste"
Carrefour betreurt Lisette haar ervaring ten zeerste. “Het is steeds onze bedoeling om op een zo duidelijk mogelijke en respectvolle manier naar de consument te communiceren en deze op een zo breed mogelijke wijze te bereiken”, reageert Management assistant Sebastiaan De Smet.

“Daarom kunnen consumenten ons in het kader van deze terugroepactie zowel telefonisch (02/583.81.90) als per mail (service.consommateur@genmills.com) bereiken en werd er ook specifieke website voor deze terugroepactie opgestart: www.generalmills.com/VanillaRecall.

“Daarnaast evalueren wij geregeld onze procedures en bekijken wij hoe deze verbeterd kunnen worden in de toekomst, zowel naar de winkels toe als naar de eindconsument.”

“Wij wensen u te bedanken om uw ervaring met ons te delen. Wij hebben uw opmerkingen hierover genoteerd en zullen nagaan hoe wij deze mogelijks in ons kwaliteitssysteem kunnen opnemen.”

Carrefour wil Lisette ook een gratis bon bezorgen om het desbetreffende product te vervangen.

Tags carrefour