Klant krijgt fikse boete bij Lidl: "Daar ga dus ik nóóit meer"

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Een veertiger is razend nadat hij een boete kreeg omdat hij te lang geparkeerd stond op de parking van een Lidl-supermarkt.

De 41-jarige Kevin uit het Engelse Nottingham parkeerde zijn wagen op de parking van de lokale Lidl.

Hij nam zijn moeder en zijn schoonvader mee om langs de winkels te lopen en een drankje te nuttigen. Maar hij besefte niet dat er een tijdslimiet op het parkeren stond.

Dertien minuten te lang parkeren kwam hem op een boete van 90 pond (omgerekend 107 euro) te staan.

"We gebruiken altijd dezelfde parking, nooit waren er problemen. Ik ben nog steeds boos. Ik heb er hoofdpijn van gekregen en voel mij misselijk. Het heeft mijn hele dag verpest", vertelde hij aan NottinghamshireLive.

De man is bezorgd dat hij extra uren zal moeten werken om de boete te kunnen betalen. Terwijl hij parttime werkt om te helpen zorgen voor zijn hulpbehoevende stiefzoon.

De man legt zich er niet bij neer en vecht de boete aan. "Het is niet eerlijk om mensen die gaan winkelen of een koffie gaan drinken te straffen. Ik ga er niet meer, dat weiger ik. Ik zoek wel een plaats waar ik niets aangerekend krijg."

Parkeerfirma

Lidl zegt dat de firma die het parkeerterrein beheert de boete bekijkt. "We hebben een systeem voor parkeerbeheer om parkeerplaatsen voor klanten te verzekeren", verklaarde de Britse zetel van Lidl aan The Sun.

"In het spijtige geval dat een klant vindt dat hij onterecht een boete kreeg, kan hij die aanvechten. We kunnen bevestigen dat parkeerbedrijf Parkingeye de klacht ontvangen heeft en ze bekijkt."

Mis niets dankzij de gratis app van Redactie24